mandag den 27. april 2009

Bønnespirer og kolde cola'er

Mandags-blog!! Jeps - så er weekenden officielt slut og jeg har været i kolonihaven hele dagen for at skrive på specialet. Altså det vil sige jeg har været i kolonihaven hele dagen. Og jeg fik fjernet al ukrudtet foran huset. Og på gangarealerne op til huset. Og så kom min skønne storesøster sku lige forbi med to kolde cola'er og en omgang søster-snak om alt lige fra fødselsdagsplanlægning til hvordan man opbevarer udskåret frugt i poser, så det holder sig friskt. Og det kan man faktisk gøre ganske snildt. Men mere om det imorgen her på bloggen. (det er vist det man kalder en teaser eller en cliffhanger - så stay tuned...) Så måske blev der ikke nødvendigvis skrevet hyper-intenst på specialet, men der blev skrevet noget og samtidig var dagen god. Og der skal jo helst være balance i tingene...Og hverken storesøsteren eller ukrudtet skal jo forsømmes. Ihvertfald ikke storesøsteren. Dét med ukrudtet var måske en form for overspringshandling. Men helt sikkert en overspringshandling der pyntede derude :-)
Ellers går alt vel medkøkkenhaven derude. Det hele vokser og gror og der er små grønne skud over det hele...Det er min søde (men bortrejste) kæreste der har sået og plantet det hele, inden han rejste. Så han får sig virkelig en dejlig, grøn, spirende overraskelse når han kommer hjem :-) Countdown: 27 dage. (Ihh altså hvor jeg savner ham!)

Dagens grønne mad-indslag er en lille lækkerbidsken til salaten eller den hjemmelavede sandwich: nemlig hjemme-dyrkede bønnespirer.
Step 1: Man smutter hen i den lokale helsebix (eller måske kvickly - de har dem også nogle steder) og køber en pose økologiske mung-bønner, der som regel ikke koster mere end en flad 20'er. Step 2: Så hælder man de grønne bønner i en skål og dækker med vand i 1 døgn. Step 3: Vandet hældes fra og skålen overdækkes med husholdningsfilm eller en pose, som man stikker en masse små huller i. Nu vander man så sine mungbønner i plastikbøtten 2-3 gange om dagen og hver gang hælder man alt det overskydende vand fra. De må ikke ligge og svømme rundt. Step 4: Efter cirka 2-3 dage har man en overflod af lækre, sprøde bønnespirer. Nam!

Det var alt for denne gang.
Vær glad og nyd det smukke liv.
Solstråler og forårsfornemmelser fra det gule hus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar