fredag den 22. maj 2009

Pandekager - ingefær - tranebær og 2 dage tilbage

Sådan!! Så har jeg lavet müsli-barer igen-igen. Men denne gang lykkedes det mig at få handlet ind rundt omkring i byens helse-bikse (Og ja det regnede også her i Århus - BIG time!) Nå men jeg har har netop prøvesmagt de nye müslibarer og jeg er meget tilfreds med resultatet. Lige med et enkelt lille forbehold. Men mere om det senere.
Opskriften på 7 barer er som følger:
Forresten; den kreative blog-læser skal selvfølegelig være mere end velkommen til at ændre lidt her og der...og meld gerne tilbage med resultatet! jeps.
45 gram gryn - jeg brugte en blanding af grovvalsede havregryn + 5-flager fra urtekram
18 gram hasselnødder
18 gram cashewnødder
25 gram poppet spelt
10 gram poppet quinoa
20 gram tranebær - skåret i helt små stykker
10 gram sesamfrø
85 gram honning
lidt revet ingefær + lidt kardemomme + lidt muskatnød
---------------------------------------------------------
Jeg ristede lige grynene og hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 10 min cirka. Så skallede jeg hasselnødderne fri for den brune tynde hinde. Nødderne blev hakket og alle de tørre ingredienser (dvs det hele undtagen honning) kommes i en skål og røres rundt. Den honning jeg brugte var fast, så den smeltede jeg lige i et vandbad og hælte den flydende honning over de tørre ingredienser og blandede rundt. Så hældte jeg det i en form og pressede det hårdt sammen nede i formen, ved at bruge bagepapiret og håndkraft. Så fik den 8-9 minutter ved 200 grader/varmluft. Køles af i 15-20 minutter og tages op af formen og skæres i passende stykker. De kan vist snildt holde sig en uges tid i køleren tror jeg.
Billederne herunder forklarer både ingredienserne og selve proceduren. MEN næste gang vil jeg altså bruge dobbelt så meget ingefær og dobbelt så meget krydderi. Den er lidt for vag i smagen. Og måske vil jeg komme en lille smule revet appelsinskal ved næste gang.

Alle ingredienserne er økologiske og det her er virkelig müslibarer laaaaangt under butikspris. Jeg gav 14 kroner per muslibar i REN KOST forleden. Og selvom der er en vis udskrivning første gang man handler ind til de hersens barer, så er der jo ingredienser til MANGE MANGE gange :-)
Opskriften virker måske lidt løjerlig og ikke særlig stor...Men når jeg er usikker på resultatet, da det jo er på gefühl det hele, så vil jeg hellere lave lidt mindre den første gang... Men den kan jo ændres, modereres, fordobles, halveres eller ignoreres alt efter behov :-)
---------------------------------------------------------

Poppet spelt + poppet quinoa + tørrede tranebær. De tranebær man kan købe i supermarkedet er fyldt med sukker. Det er den økologiske ikke. Tranebær er fra GANEFRYD og resten er fra REN KOST i Jægergårdsgade.

Alle ingredienserne med undtagelse af quinoaen. Men næste gang vil jeg fordoble ingefær + krydderier.

Her får den lune blanding lige en flad klør fem. Så presses det sammen, så det ikke smuldrer når det er færdigt og afkølet.

Færdigbagt.


Sådan ser de færdige ingefær/tranebær-barer ud.

Åh hvilken fryd til aftensmad!!
Jeg fandt en bakke danske jordbær nede i byen og så havde jeg også en halv bakke blåbær herhjemme...Og så var det, jeg kom på en knaldgo' ide til aftensmad. Jeg havde ikke rigtig lyst til almindelig varm mad, så jeg lavede to store fuldkorns/havregryns-pandekager og serverede dem med iskold SKYR (islandsk surmælksprodukt) rørt med vanilie og hertil blåbær & jordbær, samt lidt hasselnødder. MUMS!


Er det ikke bare for niiiice :-)


Og joooo - denne her ret kunne ganske snildt gå hen og blive en klassiker her i de lunere måneder der venter forude...Åhh al den lækre frugt man kunne få til :-)

Om 2 dage skal jeg hente min skønne kæreste i lufthavnen. Så jeg forudseer, at bloggen vil tage en lille slapper i den kommende tid...men selvfølgelig ikke super længe. Jeg kan jo ikke holde mig væk fra køkkenet eller kameraet...Jo-jo man er vel en dedikeret food-blogger :-)
Go weekend til alle derude på den anden side af skærmen.
ps. nu har bloggen 10 fastere læsere, hvilket varmer en grøn piges hjerte :-)

1 kommentar:

  1. Jeg må straks igang med at prøve den opskrift på muslibarer. Mange tak !

    SvarSlet